Gestoofde groene kool (bijgerecht)

Gestoofde groene kool (bijgerecht)

Gestoofde groene kool (bijgerecht)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

750 gr groene kool
40 gr boter
1 dl slagroom
zout en peper

Bereiden

Verwijder de harde nerven van de groene kool en snijd de kool in dunne repen. Bak de kool al omscheppend 5 tot 10 min. Op zacht vuur in 40 gr boter. Voeg dan ca. 1 dl slagroom toe en stoof de kool nog 5 tot 10 min. Tot het vocht verdampt is en de kool beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
Tip:
Groene kool behoort tot de familie van de savooiekool. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus